Limon Tuzu, Karbonat ve Sirke Üçlüsüyle Harikalar Yaratın! Dibi Kireçlenmiş Çaydanlık Derdine Son Verin

#image_title

Kahvaltılar ile 5 çaylarının hazırlanmasında vazgeçilmezler arasında yer alan çaydanlıklar günümüzde halen daha kullanılmaktadır. Ancak zamanlarda sararan çaydanlıklar zorlu ve inatçı lekeler barındırdığından bunu temizlemekte asla kolay olmaz. Ancak bunun için gereken bazı püf noktaları hayat bile kurtarır.

Her Türk insanının sevdiği içecekler arasında yer alan çay; hem kahvaltıların hem de 5 çayı saatlerinin unutulmazları arasındadır. Çay içmesi her ne kadar keyif verici olsa da çaydanlık temizlemesi de bir o kadar marifet ister. Sürekli ocak üzerinde kaynayan çaydanlık zamanla sararma ve kireçlenmelere neden olur.

Eğer sizde çaydanlığınızı çok hızlı ve pratik bir şekilde temizlemek isteyenler arasındaysanız imdadınıza yetişecek birkaç pratik yöntem hayat kurtarıcı cinsten olacaktır.

Sararmış ve bir o kadar da dibi kireç tutmuş çaydanlığı temizlemenin en etkili yöntemleri arasında limon tuzu ve limon gelmektedir. Öncelikle çaydanlığınızı su ile doldurmalı ve hemen akabinde de içerisine 1 yemek kaşığı limon tuzu eklemelisiniz. Üzerine de 2-3 dilim limon ilave edin. Bu şekilde çaydanlığınızı ocağa alarak iyice kaynatın.

Çaydanlığınız kaynadıktan sonra dibinin temizlendiğini ve kireçlerin yok olacağını anında görebileceksiniz. Kaynar halde 5 dakika kadar da bekledikten sonrada altını kapatabilirsiniz. Biraz soğuduktan sonra da sünger yardımıyla içini ve dışını yıkamayı unutmayın.

Bir diğer etkili yöntemler arasında ise karbonat ve sirke karışımı gelmektedir. Önce çaydanlığınızın içerisine du koyarak kaynatın. Ve ardından da kaya tuzu ve sirke eklemenin akabinde yıkayarak çaydanlığınızı kurulayınız.

Exit mobile version