Soğuk Havalar Yeni Haftada Etkisini Sürdürecek

#image_title

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin birçok bölgesinde etkinliğini sürdüren fırtına ve kuvvetli yağışlar nedeniyle 27 il için uyarılar devam ediyor.

Hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkisi altına giren Türkiye’de dün etkili olan fırtına; birçok kentte çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda seferlerin iptal edilmesine neden oldu.

Yeni haftaya başladığımız saatlerde ise hava şartları ile ilgili uzmanlar yeni uyarılarda bulundu.

Hava Durumu Tahminleri

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde devam edecek yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalma öngörülüyor. Güney ve batı kesimlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklediğini bildirirken, iç ve doğu kesimlerdeki yüksek ve dağlık bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar olabileceği bildirildi. Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Güneyli yönlerden esen rüzgarın, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun batı ve kuzeydoğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu durumda çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, zehirlenme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Tek Tek Uyarılan İller

Meteoroloji bugün için sarı ve turuncu kodlu uyarıları şu iller için yayınladı:

Exit mobile version