Beyoğlu Kültür Yolu Festivali FotoMaraton Açılışıyla Başladı

#image_title

Açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılında 100 günlük özel bir maratonla kutlandığını belirtti.

Ersoy, Kültür Yolu Festivalleri içinde en çok FotoMaraton etkinliğini beğendiğini dile getirerek, fotoğrafseverlere hitaben şunları söyledi: “Çünkü etkinlik boyunca sizler her türlü farklılığı yakalıyorsunuz ve bunları karelerinize aktarıyorsunuz. Sonrasında bu güzel kareleri sosyal medya aracılığıyla tüm Türkiye ile paylaşıyorsunuz. Bu durum da bizi son derece mutlu ediyor.”

Ersoy, Kültür Yolu Festivallerinin geçen yıl 5, bu yıl ise 11 şehirde düzenlendiğine işaret ederek, “Önümüzdeki sene de en az 15 şehirde Kültür Yolu Festivallerini gerçekleştireceğiz. Her sene en az 5 şehir ilave ederek, inşallah 2028’de hedefimiz 35 şehre festivalleri yaymak.” diye konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde bando takımının gösterisini izledikten sonra Bakan Ersoy, Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyerek önce İstanbul Sinema Müzesi’nde hazırlanan “Star Wars Fan Sergisi”ni, ardından Grand Pera Cercle D’Orient’deki “Eskizden Piksele Dijital Sanat Sergisi”ni ve Meşher Sanat Galerisi’nde kurulan “Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar” sergisini gezerek sanatçılardan bilgi aldı.

Exit mobile version