İstanbul Barajlarında Doluluk Yüzde 20’yi Geçti

#image_title

Yağışların en fazla etkisini gösterdiği barajlar arasında Elmalı Barajı yer aldı. 18 Kasım’da doluluk oranı yüzde 20,67 olan Elmalı Barajı, 3 günlük yağışla birlikte yüzde 43,25’e yükseldi.

Diğer barajlarda da doluluk oranları artış gösterdi. Ömerli Barajı’nın doluluk oranı yüzde 44,75, Darlık Barajı’nın doluluk oranı yüzde 36, Alibey Barajı’nın doluluk oranı yüzde 23,85 ve Istrancalar Barajı’nın doluluk oranı yüzde 21 oldu.

Terkos Barajı’nın doluluk oranı yüzde 11, Büyükçekmece Barajı’nın doluluk oranı yüzde 7, Sazlıdere Barajı’nın doluluk oranı yüzde 7, Kazandere Barajı’nın doluluk oranı yüzde 5,87 ve Papuçdere Barajı’nın doluluk oranı yüzde 2,85 olarak gerçekleşti.

Ancak barajlardaki doluluk oranı hala son 10 yılın en düşük seviyesinde. Geçen yıl aynı dönemde doluluk oranı yüzde 35,26 seviyesindeydi.

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, yağışların barajların doluluk oranını artırdığını ancak hala yeterli olmadığını belirtti. Mermutlu, “Yağışların devam etmesi ve tüketimin azaltılmasıyla birlikte barajlardaki doluluk oranını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Exit mobile version