Şirinevler Mahallesi’nde Patlayan Kolon Sonucu 5 Katlı Bina Mühürlendi

#image_title

Şirinevler Mahmutbey 13. Sokak’ta gece saatlerinde meydana gelen olayda, 5 katlı bir binanın bodrum katında bulunan marangoz atölyesindeki bir kolon patladı. Patlayan kolondan düşen betonlar, atölyeye büyük zarar verdi.

Olayın hemen ardından binada yaşayanlar tarafından Bahçelievler Belediyesi’ne yapılan ihbar üzerine, belediye ekipleri hızla olay yerine geldi. Binada detaylı bir inceleme yapan ekipler, olası bir tehlikenin önüne geçmek için radikal bir karar aldı.

Binada yaşayan tüm sakinleri güvenli bir şekilde tahliye eden ekipler, binanın risk altında olduğu tespiti üzerine apartmanı mühürlemeye karar verdi.

Bazı bina sakinleri belediye tarafından otellere yerleştirilirken, bazıları da kendi imkanlarıyla yakınlarının yanına gitti.

Zabıta ekipleri, binanın çevresine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Apartman sakinlerinden Rasim Emek, gazetecilere, oturdukları binanın 27 yıllık olduğunu, sadece bir kolonda hasar bulunduğunu belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tesisten şüpheleniyoruz. Kazık çakılırken çok titreşim oluyordu.” diye konuştu.

Exit mobile version