Uluslararası Surfcasting Balık Yakalama Yarışması Kocaeli’de Gerçekleşecek

#image_title

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Spor Kulübü tarafından 13-15 Ekim’de düzenlenecek 6. Uluslararası Surfcasting Balık Yakalama Yarışması’na yurt içi ve dışından 100 yarışmacı katılacak.

Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kandıra Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin destekleriyle düzenlenecek olan yarışma, bu yıl da heyecan dolu anlara ev sahipliği yapacak. Organizasyon, Kandıra ilçesinin güzel sahilinde, Uzunkum Sahili’nde gerçekleşecek.

Önceki yıl birçok farklı ülkeden katılımcıları ağırlayan bu etkinlikte, bu kez 50 takım yarışacak ve dereceye girmek için mücadele edecekler. En çok balığı yakalayan takım kategorisinde birinci olan ekibe 50 bin liralık hediye çeki, ikinci sırayı elde eden takıma 30 bin liralık hediye çeki ve üçüncü olan takıma ise 20 bin liralık hediye çeki verilecek. Ayrıca en büyük balığı yakalayan takım da 25 bin liralık hediye çekiyle ödüllendirilecek.

Bu yıl yarışmaya Azerbaycan, Hollanda, Polonya, Yunanistan, Tunus ve Fas’tan sporcuların katılması bekleniyor.

Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Spor Kulübü Kadir Cihan Pestil, turnuva için heyecanlı olduklarını ve her sene daha iyi organizasyon için gayret gösterdiklerini belirterek, 100 yarışmacının toplam 200 oltayla yarışacağını bildirdi.

Pestil, turnuvayla ülkede amatör ve sportif balıkçılığı daha da sevdirmeyi hedeflediklerine işaret ederek, Avrupa Çevre Ajansı Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında, Kandıra Uzunkum Sahili’nde 12 Ekim’de yarışmacı ve vatandaşların katılımıyla temizlik yapacaklarını ifade etti.

Exit mobile version