Oto Hırsızlarına Kesik Şase Operasyonu

#image_title

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, oto hırsızlığı ve evrakta sahtecilik ihbarı üzerine başlattıkları çalışma sonucunda, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile 7 bin aracı tarayarak, 380 saatlik ikamet ve iş yeri güvenlik kamerası ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntülerini detaylı bir şekilde inceledi. Yürütülen titiz çalışma sonucunda tespit edilen şüphelilerden 2’si “kesik şase operasyonu”nda yakalandı.

Bursa’da ikamet eden şüpheliler Ö.K. ve S.B, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince eş zamanlı şafak operasyonunda yakalandı.

Şüphelilerin, ikametlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız çift kırma av tüfeği, ruhsatsız el yapımı tabanca, 2 otomobile ait kesilmiş şase parçası, 4 araç ruhsatı, çalınan otomobil ile araca ait sökülmüş 4 jant ve lastik takımı ele geçirildi.

Otomobil sahibine teslim edilirken gözaltına alınan şüpheliler, Bilecik’e getirildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.K. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, S.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Exit mobile version