Pide Yeme Yarışması Düzenlenen Bursa İkinci Gastronomi Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu

#image_title

Bursa’da düzenlenen ikinci Gastronomi Festivali, lezzet tutkunlarını bir araya getirerek unutulmaz anlara ev sahipliği yaptı. Merinos Parkı’nda gerçekleşen bu özel etkinlik, şehrin özgün tatlarından biri olan “tahanlı pide”nin yıldızlaştığı “En Fazla Tahanlı Pide Yeme Yarışması” ile damgasını vurdu.

Kura ile belirlenen 16 yarışmacı, bu heyecan dolu mücadelede birbirleriyle yarıştılar. Katılımcılar, en fazla tahanlı pideyi mideye indirebilmek için adeta bir yarışa girişti. Görsel şölenin yaşandığı yarışma, toplam 16 dakika sürdü ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yarışmanın sonunda birinci olan 22 yaşındaki Şevval Aylar, 8 tahinli pideyi başarıyla yiyerek zirveye çıktı. İkinci sırayı 7 pide ile Murat Aygit alırken, 5 pideyi bitiren Sabri Yıldızhan üçüncülük kürsüsüne çıktı.​​​​​​​

Yarışmanın kazananlarına verilen ödüller de göz kamaştırıcıydı. Şevval Aylar birinci olarak 10 altınla ödüllendirilirken, ikinci sıradaki Murat Aygit 4 altınla, üçüncü olan Sabri Yıldızhan ise 2 çeyrek altınla ödüllendirildi.

Birinci olan Şevval Aylar, yarışmaya katılmadan önce gün boyu bir şey yememe kararı aldığını belirtti.

Exit mobile version